07001 55 55

Предимства и недостатъци при безжичните аларми

При безжичните аларми отпада моментът на свързване на контролния панел с различните сензори и сирени чрез кабели. Тези системи са лишени от окабеляване, с изключение на захранващия адаптер към централата. Техен аналог са безжичните GSM аларми, които са много добро решение за домашна охрана. Те не са централно свързани към СОТ, но при нарушение ви известяват на мобилният телефон и ви дават възможност да реагирате веднага. Времето за реагиране е много важен фактор за залавянето на крадците.

 

Предимства

 

Липсата на кабели спестява неудобството от тяхното прекарване през помещенията и нуждата да се прикриват. Много хора не искат видими жици в дома си.

 

Друго предимство е възможността за лесно и бързо добавяне на допълнителни безжични или жични PIR сензори и магнитни датчици.

 

От гледна точка на инсталацията, безжичните алармите са много лесни и удобни за монтаж. Времето за поставяне се съкращава на половина. Друг плюс е възможността сами да ги инсталирате. Ако не сте достатъчно запознати е добре да използвате професионалисти. Цената за монтаж на безжична система винаги ще е по-малка в сравнение с тази на жичните аларми. Безжичните охранителни системи са много по-мобилни и независими, по отношение на преместването на отделните им компоненти.